Cannes kínaiakkal

Mint már korábban szó volt róla, az idei (május 17-28. közt megrendezésre kerülő) Cannes-i Filmfesztivál zsűrielnöke Wong Kar-Wai lesz. Ám nem ő az egyedüli kínai sztár köztük, ugyanis a zsűri tagjává választották Zhang Ziyit is! A Tigris és Sárkány és az Egy gésa emlékiratai fiatal szinésznője mostanában egy 3 évvel ezelőtt forgatott filmjét, a Jasmine Women-t promótálja, ugyanis a bemutatót egészen ez év áprilisáig halasztották különböző pénzügyi viták miatt. A film egy shanghai-i család több generáción átívelő történetét meséli el három nő sorsán keresztül.

Kategória: KÍNAI, NEWS | A közvetlen link.

Eddig 6 hozzászólás érkezett

 1. agentcooper szerint:

  Tök jó, hogy Zhang Ziyi ilyen népszerű (ő az aktuális dísz-ázsiai :) de mennyi köze van neki a filmekhez? Ja, szerepel bennük, de a filmesztétika területén való pallérozottságára nem vennék mérget. Vagy csak díszletnek kell?

 2. agentcooper szerint:

  Apropó: írhatnál a cannes-i ázsiai filmekől is, ált. elég erős mezőny szokott lenni.

 3. asiafan szerint:

  Hát azért Ziyit nem az utcán szedték össze, egy menő sziniakadémiára (China Central Drama Collage) járt. Csak nem azért vonod kétségbe, mert nő és szép? Ejnye. Minden évben szoktak szinésznők lenni a zsűriben, volt ott már sok érdekes.. Amúgy Ziyi az AMPAS-ban is benne van, szavazhat az Oscarokra.
  Cannes-i ázsiai filmekből, ha jól tudom, alig lesz egy-kettő. Az egyik az Election 2 versenyen kívül, a kínai “Luxury Car” és még pár, de végleges infó még nincs.

 4. smurf szerint:

  Ziyi nevét olvasva én id felhördültem,mert valahogy nem győz meg a teljesítménye.Nem az a bajom,hogy nő különben,viszont annyira nem is szép…nem elég koreai..hehe.

 5. manu szerint:

  Wong Kar-vaj az elnők? Akkor nem tökmindegy ki van még ott? Kellett valami szép arc is aki népszerűsíti az egészet :)

 6. asiafan szerint:

  pár éve a meg ryan is volt.. általában min. két szinésznő van a 8 tagú zsűriben, néha újságírók és volt már zeneszerző is, pl. vangelis

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük