Running Wild


http://www.imdb.com/title/tt0485552/
trailer music video

Running Wild (aka Yasu), 2006-os koreai akciókrimi. Fsz: Kwon Sang-woo, Yoo Ji-tae, rendezte: Kim Sung-soo
A törvényből kiábrándult gyilkossági nyomozó és a paragrafusokban hívő ügyész ugyanabban az ügyben kezd el nyomozni. Egyikük dolgát sem könnyítik meg az érintettek, a háttérben hatalmas összeesküvés rajzolódik ki. Még a 2001-es Volcano High (Whasango) egyik kisebb szerepében való alakítása nyomán kedveltem meg Kwon Sang-woo-t, aki aztán a következő években Dél-Korea egyik legnagyobb szívtiprójává vált, igaiz álompasi. Ehhez képest ebben a filmben először fel sem ismertem, annyira más figurát adtak neki, plusz a borosta. Persze, így is jól néz ki. :) A másik főszereplő több más film mellett az Oldboyból vagy a Woman Is The Future Of Man-ből lehet ismerős.

A film igen pörgősen, egy autósüldözéssel kezdődik. Képi világa, zenéje, hangulata a most divatos sötét, borongós stílust hozza, az Infernal Affairshez hasonlóan, ám nem csupán lemásolva azt. Nagyon szépek a beállítások, a hideg színek, a zene is jó. Az akciójelenetek látványosak, de egy kicsit erőtlenek, talán csak a hangeffektek miatt, vagy mert nem mindig vannak kellően beágyazva a történetbe. A film több, mint két órás, lassan fonódnak össze a szálak, az első fele lehetne izgalmasabb. A sztorit nem mindig könnyű követni, néha egy kicsit túl is játsszák, a vége felé azért beindul. Jó kis film lett volna, ha összesűrítik.

Egyébként meg az egész egy nagy dohányreklám, a hivatalos oldalt elnézve még szponzorálta is őket a Zippo, kapni lehet a filmbéli öngyújtót. :(

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük