HeavensDust

 

Véletlen bukkantam rá, de nagyon megtetszett, a japán tradícionális zenét keverik a doom metállal. Kicsit sötét, de igen szép, hangulatos zene. A japán bandának már három lemeze is megjelent, a website-on találunk egy videoklipet, illetve belehallgathatunk a dalokba. A basszerük lány, éppen gyereket vár, a billentyűs is lány, a többiek pasik, és angol szövegeik vannak. Aki szereti a Paradise Lost, Korn stílusú muzsikát és a japánokat, annak biztos tetszeni fog. A hivatalos oldalukat már csak a látvány miatt is érdemes meglátogatni.

Legutóbbi lemezük, a 2005-ös Higher Than Heaven, Louder Than God érdekesen ötvözi a zúzós, hörgős keményzenét a lágy, álomszerű dallamokkal, amelyek köré a japán hangszerek különös, ellentétekkel teli hangulatot teremtenek. A zenekar 2000-ben alakult, az ének és gitárok mellett shakuhachit (fuvola), kotot (hárfa) és wadaikot (dob) hallhatunk. Vannak nyugodtabb, metálmentes, instrumentális átvezetőszámok (pl. Desire Pearing…) is a lemezen, illetve lírai hangulatú dalok. A keverés egy kicsit gyenge, jóval dinamikusabb lehetne a megszólalás, néha elnyomják egymást a különböző részek (a gitár a hárfát pl.). A 16 dalból talán a Before I Die a legjobb, legfülbemászóbb is, ebből készült a videóklip. A nagylemez előtt megjelent Before I Die címmel egy 5 dalból álló cd is, ezen az eredeti mellett meghallgathatjuk a dal női vokálos verzióját is a billentyűs, Kazuha Oda előadásában.

Videók: http://www.youtube.com/user/HeavensDust
Hivatalos site: http://www.heavensdust.net/
illetve http://www.myspace.com/heavensdust


I came across HeavensDust’s music by chance and I fell for it at once, the band is mixing Japanese traditional music with doom metal. A little dark but beautiful music. They have 3 albums released already, and we can find a video on their website and listen to songs too. Their bassist is a girl (just expecting her baby), the keyboardist is also female, the others are guys, and the songs have English lyrics. Anyone’s fond of the music style of bands like Paradise Lost, Korn and having an interest in Japanese (music) will like them. It’s also worth cheking out the official site, if only for the nice pictures.

Their last album, Higher Than Heaven, Louder Than God (2005) is an interesting mix of heavy metal tunes and soft, dreamy soundscapes made by Japanese instruments, creating a peculiar atmosphere full of contradictions. The band was formed in 2000, besides the guitars and vocals we can hear shakuhachi, koto and wadaiko in their songs. There are some non-metal, tranquil, instrumental songs (eg. Desire Pearing…) on the album and lyrical ones. Only thing I’d criticize is the mixing which could be more dynamic and clear, sometimes parts of the sound are repressed by another (ie. guitars covering up koto). My favourite from the 16 songs is Before I Die, it has the most catching melody, and this is what plays in the music video. Before this album another cd was released with 5 songs (and titled Before I Die), which has another version of the song with female vocals sung by keyboardist Kazuha Oda.

Kategória: JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 12 hozzászólás érkezett

 1. avman szerint:

  mivel valaha nagy kedvenc volt az As I Die (from PL) és a preferált szám címében némi analógiát vélek felfedezni, így még a végén kénytelen leszek ezt is meglesni…

 2. asiafan szerint:

  ha myspacere kattintasz, ott rendes minőségben végig lehet hallgatni

 3. manu szerint:

  Hmmm… kerestem valami ilyen muzsikát mostanában, bár én jazzista vagyok, ám kocsiban kifejezetten jól esik néha a stressz levezetésére :) DE miért nem japánul énekelnek??? MEG igazából lehetnének bátrabbak azokkal az autentikus hangszerekkel. A gitárhangzás azonban nagggyon cool :)Igazából olyasmi kéne, mint az Unknown Pain c. számuk.
  JA, és hallgassatok Gak Satot, mag Monday Michirut is. :D

 4. asiafan szerint:

  Most készül az új lemezük, az szoftosabb lesz.. Angolul, gondolom, azért, hogy Japánon kivülre is eljussanak, és jól teszik, meg jól is megy.

 5. manu szerint:

  A Pizzicato 5 japánul is énekelt – nem keveset – mégis meghódították a világot. De nem vitázni akartam…

 6. asiafan szerint:

  sosem hallottam róluk :)

 7. avman szerint:

  sikerült nekem is összeszednem a cuccot. a tradicionális elemeket leszámítva gitárhangzás, dob és sampler satöbbi ügyileg leginkább a magyar W.F.S -re emlékeztet (őket meg kedvelem, de nagyon >> http://www.wfsmusic.com). mondjuk abban meg nincs ennyire keményre vett ének.

 8. avman szerint:

  bocsánat, az elfelejtettem hozzátenni a líraibb részeknél.

 9. Hikaru szerint:

  Sziasztok, én már az összes lyrics oldalt végignéztem, amit találtam, de sehol sem lelek rá a Before I die dalszövgére se más daluk szövegére :( Ha valaki lenne olyan kedves és elküldené nekem a dalszöveget, vagy mutatna oldalt, ahol megtalálhatom, nagyon megköszönném!

 10. asiafan szerint:

  sajnos én sem találom

 11. Hikaru szerint:

  Hát ez van. :( akkor még keresgélek és ha megvan, majd megírom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük