Blood Heat DVD-extrák

Blood HeatA film után nem sokkal megnéztem a Blood Heat (aka Muscle Heat) DVD-n található extrákat is, nagyon jók. (Régió 1-es Tokyo Shock kiadás.) Igen sok pluszt raktak a lemezre, látványos, érdekes filmeket, és a (japán) beszélgetések feliratozva is vannak. Érdemes a filmet akár csak emiatt is beszerezni. Van rajta jónéhány trailer, fotógaléria, egy promóciós film meg egy kisfilm a premierről, ahol a sajtónak nyilatkoznak pár mondatban a rendező, szereplők, koreográfus, illetve válaszolnak a kérdésekre.

A lényeg azonban a közel fél órás “behind the scenes featurette“. Itt megnézhetjük, hogyan készültek az akciójelenetek. Nagyon érdekes látni, ahogy a verekedő felek szinte alig érnek egymáshoz (pedig a filmben nagyon durva), ahogy a “halálos ellenségek” mosolyognak, miután elhangzott, hogy “Cut!”. Láthatjuk a kábeleket, ahogy az elröpülő kaszkadőröket felemelik. Az is vicces, hogy az akciórendező – Sam Wong, a Jackie Chan Stunt Team tagja – Hong-Kongból érkezett, ezért minden egyes mozdulatot (kínai-japán) tolmács segítségével beszélnek meg.

Kane Kosugi pedig nem csak a film kedvéért játszott komoly, rezzenéstelen arcú figurát, úgy tűnik, a valóságban is ilyen. Bemutatják azt a részt, amikor a hídról egy uszályra ugrik, erről később beszél is. Jó fej. Több szinész és szinésznő is megszólal a felvételeken, plusz a rendező, és azt is megnézhetjük, ahogy a kislány jeleneteit felveszik, és magyarázzák neki, hogy mit kell csinálnia. A legjobb, hogy minden egyes behind the scenes blokk végén megnézhetjük a végeredményt is, az aktuálisan bemutatott jelenetet a filmből. Tanulságos.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük