Blood Heat


http://www.imdb.com/title/tt0340227/

Blood Heat aka Muscle Heat (2002). Japán akciófilm a legendás mozinindzsa, Sho Kosugi fiának főszereplésével (Kane Kosugi). Legutóbb talán apuci ’83-as filmjében, A nindzsa bosszújában láttam Kane-t, aki akkor még csak 8 éves volt… Azóta megnőtt, megizmosodott, bár már kicsiként se volt semmi, 3 és 7 éves kora között 38 díjat, összesen 176 harcművészeti trófeát gyűjtött be. Filmsztárként pedig még a papát is túlszárnyalhatja. A legújabb hírek szerint Corey Yuen (jónéhány Jet Li film és a The Transporter rendezője) filmes DOA adaptációjában fog szerepelni. A Blood Heatről ebben az interjúban beszél, de az is kiderül, hogy filmrajongó apja a Citizen Kane után nevezte el fiát (Kane-nek). Egy másik interjúban mesél többek közt arról, hogyan találkozott Jackie Channal.

A filmet Ten Shimoyama rendezte, aki a Shinobit (2005) is. További szereplők: Sho Aikawa, Masaya Kato és a kismillió HK-i filmben játszott Ken Lo.

2009-ben járunk, gazdasági válság sújtja Japánt, az utcákat elárasztja a csőcselék. Fiatal rendőr és a jakuzák csapnak össze egy új, különleges és veszélyes drog (a „blood heat”) kapcsán. A blőd sztori persze csak körítés, a lényeg, hogy Kane előbb-utóbb bekerül az arénába, ahol küzdenie kell mindenféle durva alakok (pl. Ken Lo karaktere) ellen. De hát ezért is nézzük a filmet. Menő beállítások és zene, az első néhány perc után szinte olyan érzés, mintha Luc Besson ikszedik őrültségét látnám. De még így, kicsit nevetségesen is szórakoztató, és eléggé videoklipszerű. Rendkívül látványosak az akciók, látszik, hogy Kane már 26 éve nyomatja a karatét meg a többit (1.5 évesen kezdte!). Nem az a balettozós fajta, hanem recsegő-ropogó közelharc. A kaszkadőrök viszont gyengék, elég nagy fáziskéséssel repülnek el találat után, és sok üveg törik ki, amihez nem ért hozzá senki. A történet is egész jó a végére, hangulatos. Nem egy nagy költségvetésű film, de sokat kihoztak belőle, és nagyon helyes és ügyes ez a Kane. Jó látni, hogy a fiatalabb korosztályból is kikerülnek még valódi akciószínészek.

Két harci jelenet a filmből: egy egyperces folyosói csata és egy 8 perces a ringben

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 6 hozzászólás érkezett

 1. arnold szerint:

  ha Kane 74-ben született, akkor 83-ban hogy lehetett 7 éves? két évre hibernálták? :)

 2. asiafan szerint:

  úgy, hogy az eredeti postban tévesen 82-t írtam, és úgy, hogy évvesztes (évvégén született, tehát a film forgatásakor 8 éves volt, a megjelenéskor se töltötte be még a 9-et) :)
  (de azért átírtam 8-ra)

 3. Szilvia szerint:

  Nahát, nem is láttam még ezt a srácot felnőttként. Utoljára, talán a fekete Sas(?)-ban. Az apuci nagy-nagy kedvencem volt gyerekkoromban és tiniként. Most látom felnőve a kis Kanet, fantasztikus pasas lett belőle, és, bizony az alma nem esett messze a fájától. Egyébként ránézésre is rendkivül hasonlit a papára. Le sem tagadhatná a jó öreg ninja mester: Sho Kosugi. azt hiszem mindenféle módon remek munkát végzett a kis Kane-nel! :-)

 4. asiafan szerint:

  valóban érdemes odafigyelni rá.
  belinkeltem még két filmjelenetet

 5. Szilvia szerint:

  Igen, ezeket már láttam, én is megnéztem sok videót a YouTube-on. Tetszettek. A kérdésem az lenne, hogy Kane bármelyik filmjéhez hozzá lehet-e jutni ( nem a gyerekkoriakhoz) ha nem a letöltést választom. PL. jelent-e meg DVD-n, hogy esetleg ki lehessen kölcsönözni a sarki tékából? Ez a srác tényleg tud valamit. Majdnem elájultam, amikor olvastam, hogy 7 éves koráig 38 dijat zsebelt be.
  Ja, még egy kérdés. Valahol, mintha láttam volna, hogy szerepelt Jackie Chan egyik filmjében, az Elveszett zsaruban. Én láttam ezt a filmet néhányszor, melyik jelenetben tűnik fel?
  Előre is köszi:
  Szilvia

 6. asiafan szerint:

  https://asiafan.hu/archives/2006/03/31/Blood_Heat_DVD-extrk/ írtam a dvdről is, amazonos linkkel, ha az nem megy, akkor hasonló árban, és tuti szállít hunba a http://global.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/code-c/section-videos/pid-1004415059/ is. Amazonon van Zero Woman meg Godzilla FW is, nem tom milyen, szerintem elég sok gagyiban volt (és van, pl. most a DOA, amiben szőke barbik bunyóznak). Viszont amire érdemes várni, az az új Jet Li film, ahol jakuza lesz, bár mellékszerep.. Sajnos itthon egy filmje sem jelent meg.
  A Jackie Chan filmben az elején van a kommandósok közt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük