Lover


Lover (Aein) aka The Intimate/One Night Love In Seoul
imdb.com — trailer (wmv) — Music Videoofficial site

2005-ös koreai romantikus dráma, témája a címe: A szerető. Az esküvő előtt álló ara bevállal egy egyéjszakás kalandot egy idegennel… Rendezte KIM Tae-eun, írta YUN Chang-hun. Fsz: Seong Hyeon-ah (Woman is the Furure of Man, Cello), Cho Dong-Hyeok (The Hypnotized-ban játszotta az expasit). Zene: Jo Gyu-Chan. A film decemberi, csak mostnában jelenik meg DVD-n. Csak 18 éven felülieknek!

Szép nő, jóképű pasi, tágas a hely, és mégis szoronganak a liftben, mert kettejük mellett még ott utazik velük a fülledt erotika is, amit rendkívül érzékletesen ábrázol a rendező. Na, nem mintha magunktól nem értenénk a szituációt, és nem kívánnánk meg a vonzó szereplők valamelyikét (netán mindkettőt:). Ki ne szeretné néha, hogy egy csinos idegen úgy megőrüljön érte, hogy udvarolni kezdjen, ráadásul durvaság és közönségesség nélkül, romantikusan, finoman, egy sokemeletes liftutazásba sürítve? A film elején rögtön kialakult feszültséget vicces jelenetek oldják, szórakoztató mozira számíthatunk. A pasi humora elragadó, el akarok csábulni én is! Na, persze a csaj is rendben van, a férfi nézők se aggódjanak…

Nagyon jók a hangeffektek, a ruhák suhogása, a mély csend. A lelki folyamatok, kételyek, az ösztönök fellángolása mind valósághűen ábrázolva teszi átélhetővé a filmet. Egyedül azon állunk meg gondolkozni, hogy a szereplők hogyan kerültek egy üres, a jelenethez képileg épp tökéletes szobába, nade sokat nem töprengünk, mert lehull egy bugyi. Nem pornófilm, csak erotikus, de legalább ennyire művészi is, számít a történet, a szereplők lelkivilága, a pillanatok szépsége. A múló, egyszeri pillanatoké, amik aztán elrepülnek, és jön a nagybetűs élet kiábrándító nyomása. A telefoncsörgésre való beleébredés a valóságba, a fájdalmas, gyilkos ajtócsapódás. Aztán ismét a parkban, játszótér, nevetés, videójáték, séta, csók, eleredő eső. Egyetlen nap csupán, de az ilyen napokért érdemes élni. Még akkor is, ha idővel egyre bonyolódik, s a felétől kicsit durvul a sztori. “Everybody lives in his own hell.” – mondja a cinikus férjjelölt. Vajon a szeretőknek sikerül kitörni belőle?

Figyelmet érdemel a soundtrack is, szép, és sokat hozzáad a zene a szemet gyönyörködtető és lelket felkavaró képekhez.


“The moonlight remembers. So do I.”

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 18 hozzászólás érkezett

 1. frunobulax szerint:

  Látom,már Dél-Koreában is kezdenek kifogyni a témákból.Elég gyenge témaválasztás…

 2. asiafan szerint:

  attól, hogy hétköznapi dologról szól, még lehet jó, és az is

 3. your fan szerint:

  Would be so cool if u could post your infos also in English, so more people could enjoy these asia-News. Great job with all the links inserted.
  From the text I cant understand anything, but otherwise u help me being up2date.

 4. asiafan szerint:

  Thank you very much. I don’t think I have enough time and energy to translate all and double post long reviews but I’ll think about it… Maybe I could post short summaries in English if there’s enough interest.

 5. avman szerint:

  úgy látom nem csak én lopok innen filmtippeket, hanem messzi idegenből mások is :)

 6. asiafan szerint:

  :)

 7. frunobulax szerint:

  Valóban lehet hétköznapiból jó film.Nekem az a bajom,hogy eddig nem volt jellemző az ázsiai filmekre a csöcsmutogatás;az volt a jó,hogy szemérmesen közelítették meg a témát.Ez mára elveszni látszik,beálltak a sorba az amcsi és EU filmek mögé,ahol a szerelemhez feltétlenül be kell mutatni a dugást is,mintha nem tudnánk,hogy velejárója.

  A nő meg egyszerűen egy ribanc,a sztori alapján.Feltűnt valakinek?

 8. asiafan szerint:

  Szerintem előbb nézd meg, és aztán…
  Nem tudom amúgy, mi ez a csöcsfóbia, van, amikor hozzátartozik a filmhez.. én nem látom úgy, hogy túlzásba vinnék. Marhaság volna kihagyni egy filmből pont azt, _amiről szól_, nem? Szenvedélyes szerelem szex nélkül? A prüdéria nem szerencsés az ázsiai filmekhez. Ezért is írtam, hogy 18 éven felül, aki nem bírja az ilyet, az ne.

 9. frunobulax szerint:

  Én arra lettem volna kíváncsi,ami a háttérben van,pl. hogy mi motiválja a szereplőket,a nő miért lp félre,tudje-e ezt a leendő férj és a csábító.Semmi fóbia nincs,meg prüdéria sem:egy akciófilmben,vagy Miike-féle őrületben direkt élvezetes a sok meztelenkedés,de ha már szerelem…akkor az másról is tud szólni.
  Amiben én nagyot tévedek,és amiért bizonyára neked van igazad,hogy itt nem is biztos,hogy szerelem van,hanem ösztönök.
  És különben nem kívánságműsor,ha zavar,akkor kihagyom,és vagy vesztek vele,vagy nem.

 10. asiafan szerint:

  Amiket kérdezel, az kiderül a filmből, de spoilereket nem írok, meg éppenséggel pártolni sem akarom valamelyik oldalt a háromból, igazából mindegyikük meglehetősen szerencsétlen/hülye. A szerelem meg az ösztönök pedig nem kizáró fogalmak, itt éppen együtt állnak, de maga a történet inkább a spontaneitás kontra józan ész, kompromisszum vagy megalkuvás, szívemre hallgassak-e és hasonló témákat feszegeti. A vágyak és a “realitások” szembeállításához vannak a csókok, hogy érezzük a kettő közti szakadékot.

 11. manu szerint:

  Nem tudom, de szerintem elég érzékletes ajánló volt ahhoz, hogy lejöjjön, ez talán nem csak a csöcsmutogatásról és kommersz dolgokról szól. Én pl. csak emiatt az ismertető miatt fogom megnézni. Ha tévedtem, akkor majd szólok :)

 12. asiafan szerint:

  kiváncsian várom :)

 13. manu szerint:

  Megnéztem, de egyenlőre nem tudok mit mondani, nem pont erre számítottam. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tetszett. :)

 14. pooh szerint:

  hi ….. I would like you help me about in something. Cause I want to need music file in Lover’s Movie(The Intimate).How I can do? I cann’t read language in this page. i love this song inyour music video so much. And very difficulty to search it so much. I will wait for you reply. Thank you….Pooh

 15. Fullmoon-chan szerint:

  Helo! Én is sokat olvasgatom itt a filmismertetőket, nagyon jó tippeket találtam mit kellene megnézni :). Nem tudom, h ide írhatom-e, de ezt a filmet már mindelhol próbáltam keresni, torrenten, de egyszerűen nem bukkantam rá, pedig nagyon érdekelne. Nem tudnál vlmi tippet adni merre keresgéljek utána? Nagyon megköszönném ^^.
  ui.: köszönöm, amit az oldalam blogjába írtál (Road movieval kapcs), csak most vettem észre :)).

 16. asiafan szerint:

  szia! a lover szóra keresést felejtsd el:) esetleg intimate és aein, de torrent most télleg nincs, talán emule-on lehet vagy itt:
  http://www.arshiv.net/arshiv.asp?id=211

 17. Fullmoon-chan szerint:

  Köszi ^^. A link bevált, de végül megtaláltam torrenten is (Eddig csal Lover + Intimate címmel kerestem s nem adott ki semmi használhatót, de találtam egy egész friss trackert:))
  http://www.mininova.org/tor/251115 (Ha vlkinek kellene még) ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.