Koreai Nu Metál

Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg a Volcano Hight (aka Whasango). 2001-es akciófilm, mátrixos efektekkel, nagyon cool. És amitől méginkább menő, az a sountrackje*, amelyen néhány zúzósabb dalt az R.F. Children játszik. A The Films ennek a koreai nu metál zenekarnak az egyetlen hivatalosan megjelent albuma, tartalmazza a Volcano High-os dalokat is. Utóbbiak közül az elsőbe itt hallgathatunk bele. Vagy a film music video-ja alatt is ez szól. A The Films 2001-es album, és már kifutott, ezért elég nehezen fellelhető. Egyelőre úgy tűnik, vele együtt a banda is eltűnt (sajnos).

Az album 15 dalt tartalmaz, az első, Intro címmel azt mutatja be, ahogyan valaki fogmosás közben a tévé mellett a 20th Century Fox intródallamára dudorászik. Semmi gond, közvetlenül utána belecsapnak a húrokba, és jön a nu metál, amolyan Linkin Park módra. Annyi a különbség, hogy nagyobb a kontraszt, a szélsőség, sokkal rappesebb, sokkal metálosabb, torzítósabb mind a zene, mind az “ének” (hörgés?). Összhatásában nagyon cool, modern, lelkesítő keményrock, a stílushoz illően sok elektronikus hangszínnel megtámogatva. Dögös. Néhol kicsit Korn, néhol mátrix, nem találták fel a spanyolviaszt, de van benne eredetiség is, és igen egységes a lemez hangzása. Néhány szép, hangulatos “lírai” dalt is tartalmaz. A korábban említett stílus és zenekarok kedvelőinek mindenképpen ajánlott, és akik látták a filmet, azok is örömüket lelhetik benne a hasonló hangulat miatt. A lemez egyébként koreai nyelvű, de nem igazán zavaró, hogyha nem értjük, a színvonalas metálzene bőven elegendő az élvezetéhez.
(*A film megjelent az MTV gondozásában is amerikai rapperekkel, az egy másik verzió.)

Kategória: KOREA, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 8 hozzászólás érkezett

 1. arnold szerint:

  ha koreai bandák, akkor egyértelműen a Vassline-t, 13steps-t vagy a The Geeks-et ajánlom. jó kis hardcore muzsikák.:]

 2. asiafan szerint:

  koszi a tippet

 3. arnold szerint:

  ja még annyit, hogy mind a banda angolul nyomja, nem koreaiul. na csak azért mert írtad, hogy ez a nu metal banda koreaiul énekel.

  japán vonalon pedig az Endzweck, és az FC Five a kedvencei, ők is angolul küldik.

 4. arnold szerint:

  ha érdekel, itt meghallgathatsz 3 számot is:
  http://www.purevolume.com/vassline

 5. arnold szerint:

  Endzweck-et is meghallgathatod:
  http://www.myspace.com/endzweck

 6. arnold szerint:

  2db FC Five klip a video szekcióban:

  http://www.roadrunnerrecords.co.jp target=

 7. asiafan szerint:

  az utolso alapjan ez nem az en izlesem, az erzelmes zuzdat szeretem, nem a monoton daralast :)
  majd a tobbit is meghallg., kosz a link

 8. arnold szerint:

  hát valóban ízlések és pofonok. én pont azok miatt a dolgok miatt nem kedvelem a nu-metal zenekarokat, amiket te pozitívumként soroltál fel. “rappesebb, elekronikusabb, stb.” csak valódi hangszereket használjanak, ne keverőpultot, dobgépet, stb… nekem meg pont ez nem jön be. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük