Hírhegyek

Kicsit lemaradtam a filmekkel, sajnos az utóbbi időkben csak rosszakat láttam, amikről jobb hallgatni. Úgyhogy addigis nézzük a híreket (KFCC-ről és MonkeyPeaches):

Jet Li Fearlessje továbbra is tarol, a KFCC-n is max pontszámot adtak neki a kritikusok. Én még mindig nem láttam, várok valami használható feliratra.

Hatalmas pénzek jönnek-mennek az ázsiai filmiparban. Eddig Zhang Yimou volt a csúcson a 30millió USD körüli produkciós költséget felemésztő Hero-val, amit nemrég a kb. 41 milliós The Promise előzött meg. Utóbbi filmnél a készítők azonban kezdhetnek aggódni, mivel a filmnek nincs észak-amerikai disztribútora, és az Oscar-nevezések közül is kikerült, így annak ellenére, hogy Kínában igen sikeres volt, továbbra is kétséges, hogy behozza-e az árát.

Úgy tűnik, Zhang Yimou vissza szeretné szerezni a legdrágább film rendezőjének címét következő művével, melyet a Focus Picturesszel készít (akik a Herot, A repülő tőröket és a Fearlesst is produkálták). Az egyelőre még névtelen project 45 millióba fog kerülni, és a kosztümös románc főszerepében Gong Lit és Chow Yun-fatet láthatjuk majd 2007 elején.
[update:] Úgy tűnik, a film címe Golden Armour lesz, és a legújabb hírek szerint mellékszereplőként Jay Chout is bevették.

Wong Kar-wai mindeközben amerikai babérokra tör, egy Katrina Hurrikánról szóló filmet tervez forgatni New Yorkban, reményei szerint Adrien Brody főszereplésével.

Az ázsiai művészek elamerikanizálódásától én mondjuk falramászok, de sebaj, mert Jackie Chan is, csak ő másért. A hónap elején kezdte el legújabb, hong-kongi filmje, a ProjectBB forgatását (létezik még olyan betű az ábécében, ami nem volt még Project kezdettel Jackie-film?:) A film egy bébi elrablása körül zajlik…l

Ja, és a Memoirs of a Geishat pedig betiltották Kínában: http://www.nol.hu/cikk/393276/

Elindult Donnie Yen új filmjének hivatalos weboldala (kínaiul). A Dragon Tiger Gate egyike a legjobban várt idei filmeknek. A trailer – elvileg – az alsó menü második ikonjánál van, az utolsó előtti sorban.

Nemsokára jön: 25th Hong Kong Film Awards: http://www.hkfaa.com/

Kategória: NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük