Citizen Dog

http://imdb.com/title/tt0444778/

Mah Nakorn (2004), thai romantikus komédia. Rikítóan szines, mint egy thai piac, és a látványhoz hasonlóan különös, kissé elmebeteg a film. Ismerve a bangkoki rendező, Wisit Sasanatieng előző filmjét, a Tears of the Black Tiger című romantikus westernfilm paródiát, már meg sem lepődünk rajta, hogy kicsit meglódult a festék. Érzelmes, megkapó hegedűhúr-tépkedős zenével indul a film, és a következő szöveggel: „The harder you search, the harder is to find something, but if you stop looking, it will find you (Minél jobban keresed, annál nehezebb valamit megtalálni. De ha felhagysz a keresésével, akkor majd megtalál téged.)” Épp így történt ezzel a filmmel is. Teljesen szürreális, és nem csak vizuálisan. A bevezetés után elkezdenek énekelni, a néző pedig röhögni, egészen az első sokkhatásig, ami nem sokat várat magára. Ekkor pedig olyan őrültté válik a film, hogy az már szinte ijesztő (néhol pedig gusztustalan). A romantikus részek viszont olyan édesek, amilyen szinesek is. Tömény, ragacsos cukormáz illik a képhez, miközben könnyesre röhögjük (vagy sírjuk) magunkat. A nikotinfüggő játékmackó története különösen szívszaggató. A nagy, tarka kavalkádban azonban elgondolkodni is van min. A történetet sajnos nem lehet elmesélni, ezt a filmet látni kell!


A bejegyzés kategóriája: FILM, THAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 8 hozzászólás érkezett

 1. Mekong szerint:

  Megy moziban? Ha nem honnét lehet beszerezni? Milyen egyéb Thai gyártmányú vagy Thaiföldön játszódó kötelező filmek vannak? Mondjuk a Bangkok Hotel, A Part, Híd a Kwai folyón 3ason kívül?

 2. asiafan szerint:

  Moziban nem, filmfesztivalokon ment Európaszerte, és már megjelent DVDn, persze nem nálunk. Leginkább a neten érdemes kutakodni ;) Thai még mondjuk az Ong Bak, az megjelent magyarul is, verekedős. Az Utolsó élet az univerzumban is jó, nemrég még ment a mozikban és tévében is. A rendező előző filmje, Tears of the Black Tiger, A fekete tigris könnyei cimmel szintén megjelent magyar dvdn, és a Suriyothai legendája cimű szép kalandfilm is.

 3. agentcooper szerint:

  Az Utolsó élet volt moziban?! Jól elkerültük egymást…

  Tsai Ming Liang se rossz. A Wayword cloud-ban is pont a színes-vicces zenés klipek a legjobbak, szóval erre Citizen Dogra is kíváncsi vagyok. (Már le is jött:)

 4. manu szerint:

  én imádom a filmet, itt írok róla egy keveset:
  http://manu.interhost.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=159&Itemid=54

  Végre valami igazán eredeti, de szórakoztató és 100%-osan eltalált film.

  Jó thai film még szvsz a Bangkok Dangerous, meg a Bang Rajan. Ez utóbbit legalább annyira ajánkom, mint a Citizen Dogot, bár teljesen más téma.

 5. asiafan szerint:

  az én dvdmen Little Mam 22 éves és 8-nak hiszik :)
  mondjuk nekem viszont pl. A fekete tigris könnyei elég nem tetszett, végig se néztem

 6. manu szerint:

  OK, bocs, a számokkal mindig bajba vagyok, főleg, ha egy nő korát kell meghatározni ;)
  Akkor azt a fekete tigris elkerülöm, ha az utamba kerül. Remélem nem zabál fel :/

 7. asiafan szerint:

  azer ne keruld el, fene tudja, lehet, h ez utan jobban bejon

 8. Sárkány szerint:

  Pedig a Fekete tigrist muszály megnézni. Pihenten,legalább 1x…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük