Independent zene a vörös Kínából

Gondolom, nem sokan ismerik a kommunista kínai független zeneipart. Én speciel még a létezését sem tudom elképzelni, mindenestre szereztem két lemezt is [FSS-ről]. Az egyik Indieblog Update címmel jelent meg idén, és nagyon jó! Az első dal egy mandarin nyelvű hip-hop dal, a többi inkább “klasszikus”, de egyéni alternatív rock vagy nyugis szintipop. Kicsit olyan 90-es évek hangulatban. A M.I.K. dala pl. olyan, mint egy régi Cure szám. Kellemes hallgatnivaló, szép, lágy zene. A kiadó (New Bee Music) website-ján lehet némi infót találni a lemezekről, zenekarokról, némelyiknek saját honlapja is van. Nézzünk is bele egy ott szereplő zenekar videójába (.swf, IE-be kell húzni). Indieblog Update tracklist:

01. Kungfoo – Diary of Kungfoo 2003-2004
02. Crystal Butterfly – Float Down (Chinese Version)
03. Wanfei – Body Heat
04. N.C. – Shadow of Night
05. The Flowers – Norwegian Wood
06. Xiao Nan – Red Bottom Drawer [2004 Remake]
07. Kungfoo – Fault Love (Radio Edit)
08. M.I.K. – J.M.
09. Crystal Butterfly – Lingshan
10. Club 8 – Stay By My Side

A másik válogatás a V.A. – Modern Sky 05, amely kiadója nevéről (Modern Sky) kapta nevét, és ötödik a sorban (jé). A pekingi, független, önálló kezdeményezésként indult, fiatal lemezkiadóról itt olvashatunk egy érdekes cikket. A kiadó feje egy 30 éves művész, aki egyébként a Sober énekeseként a lemez második dalában is megszólal. Könnyed alternatív rock, kávézós akusztikus zene, retró szintipop, kedves harmóniák. Ez is szenzációs lemez! Mandarin és angol nyelvű dalokkal. Kedvenc talán a Sound Toy szám, tőlük itt egy mp3 sample. Az említett és más kínai zenekarokról sok információt és linkeket lehet találni még ezen az oldalon: http://www.rockinchina.com/ – vannak letölthető mp3-mak is! Érdemes.

01 New Pants – Bye Bye Disco
02 Sober – 白
03 Supermarket – 在天空中
04 Milk@Coffee – 富研
05 Mr. Zhou – 鳳領
06 Super VC – Athens Calling
07 Life Journey – The Story of Sun and I
08 Sound Toy – 秘密的愛
09 Sophia’s Garden – 自由
10 The Right of Statues – A Vision of Chris

Kategória: KÍNAI, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. smurf szerint:

    Bizony,ezek nagyon jók,nekem is megvannak.A gitárok néha úgy szólnak,mint a Simple Minds-ban,olyan lebegősen,visszhanggal.

  2. agentcooper szerint:

    azért a mandarinos hip-hop elég büntető lehet…

  3. asiafan szerint:

    pedig nem rossz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.