BoA

Elég üres még a Celeb rovat, úgyhogy kicsit rányomulok. Ráadásul csaj lévén többnyire a fiúkat hozom itt, úgyhogy a balansz kedvéért most bemutatom röviden azt a pár nőidolt, akit ismerek. A legfőbb hármat, akik tudomásom szerint a sztárság csúcsán vannak keleten: BoA (Korea), Ayumi és Utada (Japán). Persze, sokan vannak még, de szerintem ők az “alap”.

Már vagy néhány éve, hogy felfedeztem magamnak a BoA-t, egy netes fórumban mindenki rá volt izgulva, leszedtem egy mp3-at, és bejött. Meg amúgyis, egy ismerősöm éppen Koreából jött meg, vele szereztettem egy lemezt. Na most azt tudni kell (rólam:), hogy inkább metálos vagyok meg alter meg indie, szóval messziről elkerülöm a mainstrem pop vackokat, de néha kivételt teszek: ha az előadót a körülötte levő PR-tól függetlenül önmagában tehetségesnek, érdekesnek (szépnek, jóhangúnak…) találom. Így történt, hogy két death metál cédé között megvásároltam Britney Spears első albumát (sic!), és ugyanígy elismerésem BoÁcskának (és a másik kettőnek, akikről írni fogok). Ha belegondolunk, hogy egy metálos lánynak tetszenek pop-csajok, akik a köldöküket mutogatják, és elhisszük, hogy nem vagyok leszbi sem, akkor ezzel azért csak mondok valamit :) Na, térjünk a tárgyra:

 

BoA: Gweon Bo-a (권보아) 1986-ban született (atyaég!), még csak most töltötte be a 19-et, és már hosszú évek óta sztár. Nemcsak hazájában, Koreában, hanem Japánban is imádják, annyira, hogy sok heyen tévedésből a japán celebrities közé van sorolva. 11 éves korában fedezték fel a sztárcsinálók, és keményen kiképezték (angol, japán nyelv, ének, tánc), de mindez nem ért volna semmit, ha nincs benne igazi tehetség, és eredeti báj. 2000-es debütáló lemezével robbant be a popvilágba, azóta már a tizenvalahányadik albumnál tart. Első koreai (és Japánba importált) sikerei után több japán és angol nyelvű lemezt is csinált. A stílus hip-hop, R’n’B, líra, szóval amit egy köldökmutogatós csajtól várhatunk, de profin megcsinálva. Sokan J Lo-hoz hasonlítják. Egyéni, érdekes, szép hangja van, jól énekel, táncol, és aranyos (na meg szép). Izlés dolga, nézzük, hallgassuk:

Hivatalos japán site: http://www.avexnet.or.jp/boa/index.html
Hatalmas fansite: http://boa-nation.com/
Mégegy fansite: http://www.boajjang.com/
BoÁról magyarul: http://jpop.hu/index2.php?fajl=boa
Kismillió videoklip: http://www.youtube.com/results.php?search=boa
Pic: http://www.japidol.com/pic/jpop/BoA.html
Egy tavalyi sláger: Mega Step és egy régi: No.1
BoA csengőhangok ingyen

Kategória: CELEB, KOREA | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. smurf szerint:

  Természetesen mondanom sem kell,hogy ő az egyik háttérkép telefonon és számítógépen.

 2. asiafan szerint:

  csak nem ő a választottad? :)

 3. smurf szerint:

  Nem,dehogy!BoA csak 160 centi,még a nyakkendőmet se tudná megigazítani.Viszont helyes kislány,bár a zenéjét biztos nem tudnám meghallgatni.Az én választottam színésznő,de nem az,akire gondolsz.

 4. Lac szerint:

  Nekem teljesen bejön a köldökmutogatás… (^_^) Pláne, hogy BoA tényleg tud énekelni ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.