Miike klip

Koji Kikkawa: Pandora

Alkalmam nyílt megtekinteni egy Takashi Miike (Ichi the Killer, Audition stb., aki nem ismeri, annak fölösleges sorolni, aki látta már filmjét, az tudja, kiről van szó…) által rendezett videoklipet. Igazán remek darab. Egy középkori csatajelenettel indul, ekkor még nincs sok zene, nem is tudjuk, mi ez. Aztán találnak valami misztikus gömböt, és jön Koji, a napszemüveges menő szamuráj kaszabolni. Dögös rockzenére miikés, véres vagdalás a bambuszerdőben, szórakoztató. Valami lány is felbukkan, meg misztikus dolgok, pl. a Föld felé tartó űrjárművek, a végén pedig egy nagy alien ízeltlábú, lol. Vadság, coolság, rakendroll és miikés abszurd humor. (Ed2k)

Szintén Miike klip, de nem zene: egy kétrészes promóciós videót rendezett nemrég a Ryú Ga Gotoku nevű PS2-es játékhoz: http://www.youtube.com/?v=z8OkbBj13po Ebben is folyik vér :) Streaming 300k Windows Media formában: 1. rész (42mb) – 2. rész (49mb). Afféle filmelőzetes ez a játékhoz ("a third-person action game from Sega that resembles a cross between Grand Theft Auto and Shenmue."  Wow.), 2×20 percben, sajnos felirat nélkül. A hangulat jól átjön. (Kár, hogy PS2, a hüje Sony mindent lenyúl, pedig a GTA-t birom, és a Shenmue-t még dreamcastes kora óta szeretem… Persze, felirat nélkül, japánul úgysem érteném a játékot.)

Kategória: FILM, JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 18 hozzászólás érkezett

 1. manu szerint:

  Miike ROCKS! Nem is tudtam, hogy klippeket is rendez, bár annyira nem lep meg :)

 2. Ramiz szerint:

  Ááá!!! Nincs rendes link? Sosem sikerült eMule-t leszednem, viszont Miikét imádom…

 3. asiafan szerint:

  még nem találtam mást, és sajna több, mint 100 mega..

 4. Ramiz szerint:

  Felraktam az eDonkey-t, de azon kívül, hogy telenyomta a gépet lassító reklámprogramokkal, nem csinál semmit. ^^

 5. asiafan szerint:

  öszvér jó, csacsi nemjó

 6. Ramiz szerint:

  Merci! Közben váltottam eMule-ra (szótár kellett, hogy megfejtsem az öszvéres talányt :D ), de nem jött, csak Back Horn (amiért is köszi!), úgyhogy jó ez.

  Apropó: direkt nincs valamilyen „Kapcsolat” vagy „E-mail” link/aloldal az oldalon? Ilyen titkolózó vagy? Ha pl valami teljesen offtopik dolgot szeretnék felhozni, akkor azt hol lehet? ^^

 7. Ramiz szerint:

  Még egyszer köszi a klippet, megnyugodtam, teljesen élvezhető minőségű kicsiben is. :D

 8. asiafan szerint:

  a nevemre kattintva ott az email minden hsz alján.. (lehet írni)

 9. Ramiz szerint:

  Jé, tényleg. ^^

  A klipkritika (de hülyén hangzik… :P): ha eddig nem szeretném Miikét annyira, ez alapján biztos nem kapnék kedvet hozzá. Ennél 1000x jobb szamurájharcokat láttam. Ez nem Miike stílusa, neki kell a hely, a zene a kezébe, az idő a cselekmény apróságainak.

 10. asiafan szerint:

  szerintem nem a kardozásról szólt (és nem is a szar zenéről. mivel pár filmjében játszott ez a Koji, sztem haverok, és szivességből csinálhatta).. a történnet szerintem érdekes, és a humora meg a stílus is jó, a kiélezett hatások (véres, hangos, menős) a túlzások iróniája. Izót láttad? Az se a kardozásról szól..

 11. Ramiz szerint:

  Jó, de kardozáson kívül más nincs benne. Humort nem találtam (pedig szeretem Miikét és a humorát, nézd meg a filmajánlóimat, ha nem hiszed), hatásokat nem láttam kiélezve. Hasonló stílusban ami értékes alkotás: Samurai Fiction. Az tényleg baromi jó.

 12. asiafan szerint:

  az abszurditását találtam komikusnak, a „csináljunk úgy, mintha nagyon” jelleget.. meg a végén az ufót, hogy „nesztek még ez is”.. valahogy úgy éreztem, hogy hülyét csinál a nézőből, mint mindig..

 13. Ramiz szerint:

  Hmm… Lehet benne valami. Bár nem éreztem úgy Miike filmjeiben, hogy hülyét akarna csinálni a nézőből, inkább csak sokszor kikacsint felé. De talán csak hülye vagyok az ilyen kis finomságokhoz, mindenesetre szeretem a filmjeit. :) Szerinted melyikek a legjobbak? Nem láttam még, csak olyan 4-5-öt rengeteg filmjéből. ^^

 14. asiafan szerint:

  Nekem a Bird people of Chine a tuti, arról hamarosan írok. Meg a Visitor Q. Inkább a humoros, mondanivalós-érzelmes filmjeit szeretem, mint a véreseket. Mondjuk tetszett az Izo is.

 15. Ramiz szerint:

  Nekem a véresebb filmjei jönnek be, de humor azokban is bőven van! Csak fekete. :) De a Visitor Q nem a humoráról híres, ugye? :)

  (Persze még egy csomó filmjét nem láttam, szóval lehet, hogy változni fog a véleményem…)

 16. Ramiz szerint:

  Viszont a Happiness of the Katakuris marha jó, nagyon tetszett, és nem is véres. 8)

 17. asiafan szerint:

  én röhögtem a visitor q-n, meg majdnem sirtam is.. megható, vicces családi film, hehe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük