Soft Ballet

Tegnap Soft Ballett hozott a postásbácsi. Japán szintipop zenekar.

Elektronikus-indusztriál-darkwave-newwave-szintipop… sokfélét játszanak, alapvetően elektronikus, egy kicsit dark, eléggé new wave-es, és sokszor pörgős, durva, ipari vagy éppen rockos vagy nyálpop. Tulképp fogalmam sincs, képtelen vagyok kategorizálni. Hasonló bandák: New Order, Depeche Mode, Soft Cell… A nevük is így jött: Soft Cell-ből a Soft és a Spandau Ballet-ból a Ballet. Leginkább a 90-es évek első felében, közepén nyomultak, aztán szétmentek, majd nemrég újra össze. Nyugati füllel is emészhető zene, sőt, amikor toppon voltak, olyanok remixelték dalaikat, mint pl. az Orbital, a Pop Will Eat Itself, Cabaret Voltaire vagy az EMF. A legtöbb dalt ráadásul angolul éneklik, jó kiejtéssel. S nemcsak okosak, még szépek is, különösen az énekes :). Egyébként hárman vannak: Maki Fuji, Ken Morioka és Ryoichi Endo. 1989 óta jelennek meg albumaik, legutóbb 2002-ben. Sajnos a Twist and Turn c. remixalbumuk pont nincs meg, pedig igen kiváncsi lennék az EMF-es remixre, mivel őket is nagyon szeretem (Unbelievable). Kedvenc dalom mégis a Form-ról a Noone lives on Mars (mp3), bár a többi közül kicsit kilóg, ez a dal tisztára Joy Division-ös, remek kis gitárszólóval. Íme a diszkográfia. Belehallgatnivalókat igen nehéz a neten találni, csak a ebben a boltban van egy-két dal, itt pedig egy album végig realben és wma-ban meg egy másik is.

Kategória: JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 7 hozzászólás érkezett

 1. ba~bylon szerint:

  Hali! ^^ Tetszik ahogy írtál a zenekarról. Valóban nehéz meghatározni a zenei stílusukat, a legelevontabb zajzenétől a slágerdalokig minden van egy-egy albumon. XD Utóbbi napokban sokat hallgattam őket. Csak annyi hozzáadólag a diszkográfiához, hogy 2003-ban is jelent meg albumuk, a Menopause. ^^ És külön/szóló projektjeik vannak:

  Ken Morioka: http://www.electricdisc.net/
  (poppos, diszkó feelinges vmi ^^)

  Fuji Maki ( és a Soft Balletben vokálózó énekesnő:)
  http://www.suilen.net
  (Fuji Maki a „zaj” mester XD *__*)

  Ryoichi Endo:
  http://www.ends.co.jp/
  nincs tőlük zeném, de így ránézésre rockosabb és nagyon jó lenne többet hallani. ugye…Ryoichi…

  És a remix albumok tényleg érdekesek lehetnek. o_o

  na elküldöm ezt a káoszt. remélem vmennyi értelme csak-csak kiviláglik XD

 2. asiafan szerint:

  Szia, köszi a sok új infót!! Igen, azt láttam, hogy Ken ilyen DJ szerűség, legalábbis Ayuminak is csinált remixet.

 3. smurf szerint:

  Nem Soft Ballet,de japán elektromos zene az FSS-ről most letöltött Japanese Telecom.Nagyon jó!Tiszta Kraftwerk,sőt,náluk is kraftwerkebb!

 4. asiafan szerint:

  Fura egy nevük van..

 5. asiafan szerint:

  meghallgattam a Japanese Telekomot, de ez már sok nekem, nagyon gépies..

 6. harpo szerint:

  Megnéztem a Menopause DVD-jüket, ami az albummal együtt jelent meg, 6 live video-t tartalmaz 2002 és 2003-ból, kb.összesen 30 perc.Tényleg nagyon jók voltak a koncertjeik és a 3 pasi önmagában is karakteres jelenség (és igen, az énekes rendkívűl jóképű és jó hangú). A PV-iket is szeretem, sajnos nemsok kering ezekből a neten. Amúgy nem nagyon hallgattam még a lemezeiket, de majd pótolom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük