Kure Kure Takora

Gimme Gimme Octopus

Nemrég került hozzám egy, a 70-es évek elején Japánban vetített televíziós gyerekshow első 22 epizódja. Hát, ezt nyugodtan lehet felirat nélkül is nézni (nincs hozzá), ugyanis keveset beszélnek, azt meg akár nyelvtudás nélkül is lehet érteni a történések alapján, és egy-egy epizód amúgyis csak 3 perc körüli hosszúságú. A sorozat címe Kure Kure Takora, vagyis Gimme, gimme, Octopus. Valódi, jelmezbe öltözött figurák játsszák a főbb szerepeket az egyszerű, oldschool díszlet-tájon: egy hatalmas piros polip (octopus), egy földimogyorónak kinéző tök (egyesek szerint körte), egy rózsaszín rozmárlány, egy borz, és néhány különböző színű gonosz uborka.

Igen, ez eddig már elég beteg, de sőt. És hogy mit csinálnak? Egyszerű. Takora, a polip, fejébe vesz valamit, közli, hogy kure kure, vagyis, hogy “akarom” és elveszi. Az egyik epizódban pl. a rendszerint teli kosár kajával flangáló uborkák alakját ölti magára, és mindegyikükhöz odamegy, hogy hadd segítsen cipekedni, majd elveszi a kosarukat, lemarad, odadobja a haverjának (körte?tök?mogyi?), és hamm. A végén aztán az uborkaszörnyek rájönnek a turpisságra, és addig ütik az oktopuszt, amíg mindent ki nem hány. Egy másik epizódban kevésbé fifikás trükkel veszi el a kosarat tőlük a főhős: fejbeveri az ubikat. A bűn megfékezésére ekkor a zöld gyík rendőrfelügyelő jön, és már éppen elkapná a tettestárs körtét, mikor rájönnek, hogy igazából hasonló gondokkal küszködnek mindketten: utálják a főnöküket. Úgyhogy szimpátiától mámorosan együtt elmennek a rendőrfőnököt meggyepálni, majd a körte felett basáskodó oktopusznak is beverik a fejét.

Egy következő részben a két főhős fejfákat lop egy temetőben (tipikus gyermekműsor, ugye? :), a kiérkező rendőrfőnököt meg leütik, és ha már kifeküdt, raknak is rá egy fejfát. Szerencsére az uborkákra épp rádőlt egy fa, ők is kifeküdtek, rájuk is raknak egy keresztet, és aztán temetőset játszanak a mókás polip és barátja. Lol. Mese vége. Aztán fejbelövik magukat, piálnak, cigaretta, pisztoly, kés, minden előkerül. Teljesen hihetetlen, betépett, sokkoló “mese”. A zenéje nemkevésbé elmebeteg… 260 epizód jelent meg eddig dvd-n. Ezen az oldalon találunk kis videókat (10mb mp4), itt meg egy egész epizódot.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 9 hozzászólás érkezett

 1. smurf szerint:

  Ezt meg kell szereznem!Utána is járok,mert nagyon jó lehet.

 2. asiafan szerint:

  goto fss

 3. smurf szerint:

  Aha,de nem osztja meg senki.Pedig a kishúgom is komálja az ilyesmit.

 4. smurf szerint:

  …lehet,hogy ma este már én is élvezem…(salalala)

 5. asiafan szerint:

  látom, megy már, én is tolom.. majd kiváncsi leszek, hogy tetszik.

 6. smurf szerint:

  Megvan,és csúcs!Majdnem veri a Happy Tree Friends-et…illetve azzal egyenrangú.A főcímzene csengőhang-gyanús!

  Nem néztem meg minden részt,az első párat csak.A polip haverja tényleg meghatározhatatlan,esetleg a szárítatlan fügéhez is lehetne hasonlítani.A rózsasín,fűrészhátú,rozmárfogú,gyanúm szerint női szereplő nem tudom,micsoda.Meg van benne egy szürke izé,amelyik a fejéből vizet spriccel-az olyan,mint a takony.

 7. asiafan szerint:

  a szürkét én sem tudom, arra gondoltam, valami tenger gyümölcse lehet, a japók esznek mindenféle nyálkás vizes szart… a rozmár hátul dinoszauruszféle, és tényleg nő.

 8. smurf szerint:

  A második adagot is letöltötted?Az egy és valamennyi gigásra gondolok az FSS-en.Azon sincs felirat,mi?

  Lehet,hogy a szürke izé a fugu?Van nekik ilyen ételük,és állítólag nagyon képzett szakács kell elkészítéséhez,mert van valami szerve,amiben méreg van (tudom a nevét,de nem villogok vele,inkább álszerénykedek).

 9. asiafan szerint:

  a fugu vmi gömb alakú hal, de majd megkérdem vmelyik japán penpalom.. nekem csak 22 rész van meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.