Casshern OST

Casshern „Official Album”: Our Last Day. Épp olyan dögös, mint a film, sőt. A filmzene első CD-je amolyan „inspired by” soundtrack, bár a filmben több dal is felcsendül ezekből, maga a háttérzene (score) a második lemezen található. Nyugodtan lehet „nyugati” füllel is hallgatni, csak így, magában… A dalok többsége amúgyis angolul van. Legalább a szkeptikusabbak is megismernek néhány nagyszerű japán zenekart. Nagyon sokat hozzáad a zene a filmhez, de ez fordítva is működik, felidézve a film hangulatát, üzenetét, a zene is jobban megérinti az érzelmeket. Nem mintha nyálas lenne – a dalok többsége rock vagy elektronikus.

Az első egy elbűvölő, kissé sötét hangulatú dal női vokállal, aztán egy bulis techno-house Mondo Grossotól, majd Hyde egy dögös rock száma (róla még biztos szó lesz, mert gyönyörű pasi:P). Van még Utada Hikaru is, aki az egyik ügyeletes popdíva odaát, és mellesleg a film rendezőjének felesége. Lírai, vonós dalok, illetve a film trailerében és a filmben is nyomatékosan szereplő „Requiem” című dal az rendkívül tehetséges és egyéni rockzenét játszó The Back Horn-tól. Ennek itt a filmjelenetekkel tűzdelt klipje.

Az album jó belépő mind a film, mind a japán rockzene világába. A második lemez, amin a háttérzenék vannak, szintén kiemelkedő. Ennek Shiro Sagisu a zeneszerzője. Egy-két rockos rész ebben is van, de sok szimfónikus és akár templomi zenére emlékeztető dallam is felcsendül. A dalok egy részében kórus is megszólal, nagyon felemelőek.

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, ZENE
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük