Vonatos japán filmklub

A Japán Alapítvány filmklubjának ehavi vetítésén ezúttal a Hankyu Vasút – 15 perc csoda című, 2011-es filmet láthatjuk. A két órás film japán nyelven, angol felirattal és magyar hangalámondással kerül vetítésre, február 28-án, este 7-kor a Toldi Moziban (Budapest, V. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.).

A filmet ingyenes regisztrációs jeggyel lehet megtekinteni, amelyet 2017. február 14-től vehetnek át az érdeklődők személyesen, a Toldi mozi pénztárában. Az eseményre nem szükséges a Japán Alapítvány honlapján regisztrálni.

A film a Hankyu vasúttársaság Izumi vonalán játszódik, Hyogo tartományban. Rengeteg ember utazik ezen a vonalon nap mint nap, de azonnal kitűnik közülük Shoko (Miki Nakatani), egy hófehér menyasszonyi ruhát viselő fiatal nő. Miután kedvesen megszólítja egy nagymama, kezdetét veszi a szövevényes történet, melynek során a legkülönbözőbb emberek kerülnek kapcsolatba, és a szereplők ismeretlen útitársból közeli barátokká válnak. A vonatút csak 15 percig tart két állomás között, mégis elég hosszú ahhoz, hogy az utasok megváltoztassák egymás életét…

A film eredeti címe 阪急電車 片道15分の奇跡 (Hankyū densha katamichi 15-fun-no kiseki), vagy röviden Hankyu Densha / Hankyu Railways. Hiro Arikawa nagysikerű regényéből készült, és Yoshishige Miyake rendezte.

Kategória: JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük