Ananászos süti

sunnyhill1Már nem először kaptam tajvani, ananászos sütit, ami ott valamiféle alap édesség lehet, de eddig nem fogott meg a dolog. A mostani viszont tuti, és ahogy utánaolvastam, elég sokan kinevezék már a legjobbnak a maga nemében. A korábbi, olcsóbb, könnyen elérhető darabok általában nagyon fullasztó, porhanyós kekszféleségben (talán a shortbread nagyon távoli, puhább rokona) ananásztölteléket tartalmaznak, ami általában lekvárszerű ragacstömb, különféle mértékű műízzel. Volt jobb is, de még az is bőven érdektelen. Kínaiul 凤梨酥-nak hívják, azaz feng li su.

sunnyhill2Na, de viszont a SunnyHills (微熱山丘)! A taichungi, “fair trade” ananászsüti-gyártó tartósítószer-mentes, friss, valódi alapanyagokból készülő terméke igazi kincs. Részben azért is, mert csak kb. 2 hétig áll ell, így vagy drága, expressz postával rendeljük meg (ebayen vagy tőlük), vagy el kell látogatnunk egy üzletükbe. Boltjuk van Tajvanon Taipeiben, Kaohsiungban és Nantouban, valamint Hongkongban, Tokióban, Shanghaiban és Szingapúrban is.

Az ananászokat a tajvani Baguashan hegyen termesztik, mellé spéci lisztet használnak Japánból és új-zélandi tojást. Más gyártók az ananászt általában viasztökkel szokták kipótolni, mert az édesebb és olcsóbb, de ebben igazi gyümölcs van. Egész meglepődtem is, hogy milyen rostos, először nem értettem, mik azok a szálak benne. :) Aki a fent említett városok valamelyikébe készül, látogasson el egy boltjukba, és kóstolja meg! A tokióiba már csak a bambuszkosárra emlékeztető, különleges épülete miatt is érdemes benézni.

A bejegyzés kategóriája: Gasztro, KÍNAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.