Téli Macadamia

macadamia

Minden akaraterőmet össze kellett szedni, hogy 1-2 darabot meghagyjak lefotózás céljára a Meiji Macadamia (マカダミア) csokis diójának téli, limited (冬期限定) verizójából, de közben kitört a nyár, és ráolvadt a csoki, úgyhogy csak a dobozt tudom megmutatni. Legalább már értem, miért volt egyesével csomagolva, noha nem szeretem, amikor a nehezen feltéphető zacskócskákkal kell bíbelődni, ahelyett, hogy marokszámra falhatnám. Amit az is akadályoz még, hogy elég kevés van a dobozban. Japán ára 220 yen.

Már a normál Macadámiát is nagyon szeretem, a Meiji csokija egyébként is finom, krémes, 1918 óta gyártják, és övék a legnagyobb (csoki)piaci szegmens Japánban. De különösen finom a makadámiadió is, jó puha, olajos. Nos, ezt azzal tették még istenibbé a fenti kiadásban, hogy kakaós a bevonata, mint egy trüffelgolyónak. Bár a neten rendelhető Macadamia, inkább a hideg időben ajánlom postán beszerezni, mert nem csak, hogy elolvadhat, a dió is romlandó, egyszer még vissza is vittem egyet a helyi boltba, mert fura íze volt. Aki Japánban jár, az viszont feltétlen kóstolja meg.

Kategória: Gasztro, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.