Ghibli Moleskine

Három hónappal azután, hogy a Miyazaki animéket is gyártó Ghibli Stúdió múzeumában jártam, végre kibontottam a szuvenírboltban vásárolt ereklyéket. Mivel a Moleskine füzeteket amúgy is kedvelem, van egy pár, így eddig nem volt szükségem rá, hogy beleírjak, és sajnálnám is még, viszont kíváncsi lettem, hogy belül milyen. Az efféle, céges ritkaságok, limitált kiadások gyakran tartalmaznak egyedi oldalakat, képeket, mintát. Úgyhogy csalódnom kellett, mert sehol egy árva Totoro.. A kissé lehúzós boltban 1995 yenért vesztegetett füzetkében csak vonalazott lapok vannak, egyedül a borítója egyedi, ahol a stúdió címerének lenyomata látható. De ha már így belejöttem, használatba vettem a totorós golyóstollam is, az is majdnem ezer volt, de legalább szép, és jó vékonyan ír. :) Egyébként sok játékboltban és a reptéren is lehet kapni ghiblis cuccokat (plüsst, modellt, kulcstartót), úgyhogy nem feltétlenül éri meg a múzeumban rákattanni mindenre, de azért van, amit csak itt szerezhetünk be, mint pl. a fenti noteszt…

Kategória: ANIME, JAPÁN, Utazás | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. nennial szerint:

  komolyan mondom, hogy nem értem, mit esznek egyesek a moleskin-en/on? még mindig? ennyi ember tudatáig nem jutott el, hogy monet meg hemingway nem használt ilyet, ez csak egy új cég, ami meglovagolt egy ostobanagyvárosidivathullámot!

 2. asiafan szerint:

  [nennial] A fentiben főleg a Ghibli a lényeg. :) Ettől függetlenül nekem tetszenek a füzetek (szép), sokat használtam, és másokhoz képest jóval strapabíróbb, tartósabb, igényesebb.

 3. ikuko szerint:

  nos ,mint grafikus mondom,még sehol nem találtam olyan jó minőségű “szkeccsbúkot”,amiben ilyen jó minőségű a papír ,én ebben rajzolok festek és még csak meg sem hullámosodik a papír ,pedig nincs megfeszítve,független a horror ártól,igen ez ennyi.keménykötésű cucc Qvajó minőségben.
  és én azért elrajzolgatnék egy ghiblisben’ is szívesen.
  aki arra használja hogy csak telefonszámokat jegyzeteljen bele annak nyilván hullafelesleges.
  az meg hogy Hemingway blablabla: marketing.

 4. asiafan szerint:

  A kicsiket én szótárfüzetnek használom, és a tanulási morálra is jó hatással van, szebben ír bele az ember, jobb érzés elővenni, mint egy szétszakadt, gyűrött spirálfüzetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük