The Sorcerer and the White Snake

Aka “it’s Love” (白蛇傳說, Hongkong-Kína, 2011), fantasy. Rendező: Ching Siu-Tung (akciók szintén), főszereplők: Jet Li, Eva Huang, Raymond Lam, Charlene Choi, Wen Zhang, Vivian Hsu. A fehér kígyó kínai legendájának sokadik feldolgozása a történet (hasonló témájú a Green Snake is), melyben egy vándordiák beleszeret egy nőbe, nem tudva, hogy az egy ezer éves, fehér kígyó-démon. Majd megjelenik egy szerzetes, aki az emberek és démonok közti helytelen kapcsolatot megpróbálja felszámolni, miközben egyébként is démonokra vadászik, valamint szerepel még a kígyó egy fiatalabb, pár száz éves barátnője is, a zöld kígyó, aki egy másik szerzetes tanoncba szeret bele. Illetve a fenti filmben a főhős diák valójában gyógyszerész, akit épp virág- és fűgyűjtő útján ment meg démon.

A film, ami 3D-s is, tele van CGI-vel, de ez még oké lenne, végtére is a valóságban nehéz 10 méteres, beszélő, repülő kígyókat szerződtetni. A verekedések elég jelentéktelenek, a csajok és a díszletek szépek, a találkozások, beszélgetések néhol szórakoztatóak, de amúgy elég gyenge. Nekem a legtöbb bajom a történettel volt. Egyszerűen idegesítő, hogy Jet (a szerzetes) mindent összeront, és aztán semmi tanulság.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. YEZy szerint:

  Ez is csak ugyanolyan, a mandarin piac számára lebutított hülyeség, mint a Chinese Fairy Tale, meg a Sex and Zen 3D volt. Sajnos már Ching Siu-tung-ban is csalódni kell… Mit kerestek benne a debil beszélő kisállatok? (ez valami új divat lehet, mert a Fairy Tale-ben is ott van az a beszélő rókaizé) A repülő lények meg olyanok voltak, mintha valamelyik USA fantasyből tévelyegtek volna ide. A CG nagyon gyenge volt, mintha egy közepes minőségű számítógépes játékot (vagy a Chinese Tall Story-t) nézne az ember, a repülő kardos harcokat meg egy az egyben másolták át a Storm Warriors-ból.
  Tsui Hark adaptációja ezerszer jobb, a kígyókat sokkal jobban valósították meg benne, giccses CG nélkül is. Meg hát hol van Eva Huang Joey Wong-hoz képest? :)

  Ettől függetlenül annyi a film javára írható, hogy a botrányosan rossz Chinese Fairy Tale-hez képest egész nézhető, de nem több egy egyszer nézős felejthető darabnál.

  Amúgy a semmi tanulság szerintem nem igaz, mert van, Jet Li maga mondja ki a végén.

 2. asiafan szerint:

  [YEZy] A kínai meg japán mitológiában eléggé gyakoriak a vixenek, vagy fox spirit, kitsune, hulijing.. meg egyéb állatszellemek, tanuki, és ugye, itt a kígyó..
  A film végén csak felmerül benne, hogy hibázott, de aztán még rátesz egy lapáttal.. szerintem a sztori volt a leggyengébb pont.

  Nekem nem tetszenek, a vastag szemöldökű éjtíz csajok, úgyhogy részemről inkább Eva, bár ő se. :)

 3. YEZy szerint:

  A sztori valóban gyenge volt, mert nem jött át belőle a kígyók motivációja, ehelyett a szirupos romantikára helyezték a hangsúlyt. Én láttam a Green Snake-t, így értettem, hogy mi miért van, de annak ismerete nélkül sok minden homályban marad.
  A mitológiai lények rendben vannak, (pl. a rókadémonokat itt egész jól megcsinálták), de a Disney/Pixar rajzfilmekből ideteleportált debil kisállatok (pl. az a béna teknős, meg a cuki nyuszika, a patkányokról nem is beszélve) nagyon nem. Kinyírják az egész történet hangulatát, kábé Jar Jar Binks munkásságához lehet őket hasonlítani. :) Egy hasznuk volt, hogy egy rakat HK sztárt behozhattak 1 percre cameo-zni (Chapman To rulz, mint mindig!)

  De hogy ne csak fikázzuk a filmet:
  1. Jet Li nem volt rossz, ő is elindulhatna az idősödő kungfumester/szerzetes szerepek felé
  2. A Lantern Festival nagyon látványos volt, egész addig, amíg az USA fantasyból idekerült denevérek el nem rontották
  3. Jet Li segédjének figurája szintén jó volt, a metamorfózisa meg legalább egy jó filmet (Chinese Odyssey) idézett, nem USA import volt
  4. a zene minősége alulról közelítette a Green Snake-t, ez nagy szó
  5. ha Eva Huang helyett a szintén csak 1 perces szerepet kapó Vivian Hsu lett volna a főszereplő (sajna az ő és Jet Li csatája a film elején egy közepes rajzfilm színvonalát hozta csak), a nőiesség faktor sokat javult volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük