The Butcher, the Chef and the Swordsman

AKA “Leave It to Cleaver”, 2011-es, kínai film. Rendező: Wuershan. Fsz.: Masanobu Ando, You Benchang, Liu Xiaoye. A főleg akciókomédia stílusába sorolható mű  története egy húsbárd körül zajlik, amelyet a harcművészeti (fantázia)világ öt legjobb kardjának egyikéből csináltak. Wuershan (vagy Wu Ershan) Belső-Mongóliából származik, festészetet tanult, majd reklámrendezőként nyert díjakat. Ez az első mozifilmje. Trailer.

Kicsit aggódok már, hogy nem valami tudatalatti késztetés visz-e rá, hogy hosszabb utazásokra mindig valami fertelmesen pocsék filmet válasszak magamnak, így sikerült a húsvéti szünetre is a fenti alkotást magammal vinni, amit végül már csak a hazaúton kezdtem el nézni, majd otthon még egyszer nekifutottam, s úgy tudtam két részletben legyűrni az első 20 percet, ami alatt kb. semmi sem történt, csak nagyon béna jelenetek voltak, amelyeket extra kínossá tett a sejtés, hogy elvileg nevetni is kéne rajtuk. Nem nekem való. :)

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    Hihetetlen módon eltér az ízlésünk. :) Az első fél óra zseniális, a fekete humor, meg a zenei aláfestés nagyot üt, a karakterek nagyon el vannak találva, a látványvilágon pedig nagyon látszik a rendező videoklipes múltja. A vége felé kicsit leül a sztori, de még így is tartom, hogy legalább ilyen minőségű sztorikkal kellene előrükkolniuk továbbra is, nem pedig a régi HK klasszikusokat kéne megalázni a béna remake-kkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük