Shaolin

Aka The New Shaolin Temple (2011), kínai-hongkongi, harcművészeti film, a Shaolin Temple c., 1982-es film remake-je, melyben annó Jet Li debütált. R: Benny Chan. Fsz: Andy Lau, Nicholas Tse, Jackie Chan, Fan Bingbing, Wu Jing. Zene: Nicolas Errèra és Anthony Chue, a theme songot Andy Lau énekli. A filmet idén januárban mutatták be. A film forgatásához saját Shaolin templom másolatot építettek 10 millió yuanból.

Igaz, hogy az “eredeti” filmet már 4.5 éve láttam, és nem emlékszem túlzottan a sztorijára, de szinte biztos vagyok, hogy a mostanihoz semmi köze nincs, legfeljebb csak olyan nagyvonalakban, mint bűnbánó, szerzetesnek álló hős, végső harc a gonosszal stb. A fent látható szereplőgárda mindenesetre biztosíték volt rá, hogy a filmet még Benny Chan se tudja elszúrni, szerintem elég jól sikerült. Talán csak a harcművészeti része, ami ma már nem annyira autentikus, bár abszolút látványos és fontos része a filmnek, de Jet Lihez képest azért Andy Lau nem ugynaz, cserébe viszont van Wu Jing, aki még elég sármos is, és már színészként se rossz.

Van egy hadvezért és egy fiatalabb harcos a szárnyai alatt, akik gonoszkodnak, meg van családjuk, gyerekek, meg van a templom, ott jófej karakterek, Jackie Chan a szakács, és a végére még alávaló külföldiek is lesznek. Jó a sztori, van benne dráma meg poénok is, nem írom le előre. A film fő érdeme a színészi játék és a látvány. Ajánlók:

A bejegyzés kategóriája: FILM, KÍNAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük