Sacrifice

Chen Kaige legújabb, tavalyi filmje a Sacrifice, vagy Zhao árvája, decemberben mutatták be. Olvastam róla egy lehúzós kritikát, de utólag nem értem, mi a baj vele, szerintem jó volt. Nem olyan nagy szám, mint a Promise vagy a Together, viszont annyira nem ismerem a rendező munkásságát még, hogy egyátalán elvárjak tőle valamit konkrétat, amihez képest talán csalódást okozhatott volna. Történelmi dráma, ellenségeskedő nemesekkel, némi kardozással.

Egy Yuan Dinasztia idejéből származó színdarab a történet alapja, mely az ősi Kínában játszódik. A filmbéli sztoriban a Zhao família egy ellensége rájuk keni a császár meggyilkolását, hogy utolsó szálig kiírtsák őket is, miiközben a család vezetőjének felesége épp gyermeket vár. A nagy felfordulásban meg is születik a fiú, egy szintén nemrégiben apává lett orvos segítségével, aki aztán addig-addig kavar az utód megmentéséért, hogy végül saját családját is elveszti, és neki kell felnevelni a mások által holtnak hitt Zhao árvát. Mindkettejük nevében bosszút forral, amihez  a mit sem sejtő, fogadott fiát kell felnevelnie, miközben az ellenséghez szolgálatba áll.

Szereplők: Ge You, Wang Xueqi, Huang Xiaoming, Fan Bingbing, Zhao Wenhao, Vincent Zhao, Hai Qing. Zene: Ma Shangyou. A film mandarin nyelvű. A végén megszólaló, igen szép dalt Tan Jing énekli, itt a klip. Ez pedig a trailer:

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük