David Tao: Opus 69

Nem tudok kigyógyulni Jay Chou diszkográfiájából, és minél inkább próbálkozok más mandarin nyelvű, főleg tajvani előadókkal, annál inkább térek vissza hozzá. Pedig elsőre még David Tao is reménykeltő volt, sőt, igazából elég érdekes, minőségi zenét csinál, de a hangja nem valami nagy szám, és maga a stílus is végül túl kommersz és unalmas. Ezt szűrtem le legutóbbi, Opus 69-es lemezéből, amelyben a számok arra utalnak, hogy hatodik stúdióalbuma és 9. lemeze jelent meg 2009 nyarán, és az énekes amúgy 1969-ben született. Pedig az album még rockosabb is lett, a korábbi, nekem még ennyire sem tetsző RnB vonalról letérve. De azért el bírom hallgatni, sok kellemes dallam, hangszín van benne. Különösen az elején volt még meggyőző, pl. az egyházi kórusos bevezetőt követő A Big Mess jó, és a negyedik, lendületesebb Play, amiben Tay Ke Wei is énekel.

Aki tud olyan lemezt, amivel kiválthatom Jayt, szóljon! :) Wang Lee Hom talán?

A bejegyzés kategóriája: KÍNAI, ZENE
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. Gianni szerint:

  Mandarin nyelvű albumok kereséséből vétek lenne Wang Lee Hom-ot kihagyni. :)

  A 2008-as Heart Beat-et ajánlanám első körben, ha az bejön, akkor időrendben visszafelé haladva meg lehet próbálni a komplett diszkográfiát, mondjuk úgy 2004-ig bezárólag. Onnantól hangsúlyos nála a “chinked out” hangzás, a modern könnyűzene és a kínai opera/kínai tradícionális zene vadházassága, viszont ennek 2004 előtt még nyoma sincs nála, a korai albumai érzelmes ballada-válogatások.
  (Azokat is szeressük, de a mostani Lee Hom-ot jobban. :)

 2. asiafan szerint:

  [Gianni]: az 18 Martial Artsot kezdtem hallgatni, azt direkt nem említed? Az előző jobb, más?

 3. Gianni szerint:

  [asiafan]: A Heart Beat erősebb valamivel a 18 Martial Arts-nál, legalábbis jobban összeszedett. Utóbbi lemezen mintha több lenne a töltelék.

 4. asiafan szerint:

  meghallgattam, de nekem az új jobban bejön, mert abban több a kínai izé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük