Édes update

Tartottunk egy kis szünetet a japán snackek terén, azért összefoglalnám az elmúlt hetek eszeményeit. :) Kipróbáltam a kókuszos pockyt, jó, de nem annyira, mint az epres. Aztán a karamellás kinkonoyamát is, ami szintén messsze elmarad epres párjától, kicsit geil. Ellenben a New Yorkban járóknak ajánlom a Café Zaiyát, ahol már sokszor sikerült finom szendvicseket, sütiket, tortát enni. Az érdekes ezekben az itteni, japán cukrászdafélékben, hogy a kínálatuk sokkal inkább európai, mint amit amúgy itt kapni lehet (az amerikai édességek többnyire tömény, cukros, ragacsos dolgok). Tegnap pl. egy isteni almás croissantot ettem, és itt sikerült végül a shuukuriimut (シュークリーム choux creme), vagyis cream puffot is tesztelni, amire már abban a pillanatban rákattantam, hogy megláttam a nyelvtankönyv egyik példamondatában. Ezeket a Beard Papa készíti eredetileg, amely láncnak kb. 250 üzlete van Japánban, és még olyan 300 világszerte., pl. Londonban is. 1999-ben indultak, és hamar number one lett a cég a helyi, krémes világban. Készítenek még mochi-fagyit, tiramisut és gesztenyepürét is. A japán cream puff leginkább egy óriás profiterolra emlékeztet, és jól széfolyik, ha beleharapunk. :)
[kép innen]

Kategória: Gasztro, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.