Buck Tick: Memento Mori

Új Buck Tick lemez jelent meg a héten Memento Mori címmel. A nagy múltú, japán rockzenekar korábbi alkotásairól vegyes benyomásaim vannak, egyes számok tetszettek, mások nem, úgy igazán egyértelműen még nem nyűgöztek le, most sem. Tizenharmadik albumuk címe egy latin kifejezés, “emlékezz a halandóságra”, 15 dalt tartalmaz. Két kislemez jelent meg róla, a Heaven és a Galaxy. 25 éves fennállásuk alatt sokféle zenét játszottak már, mostanában egyszerű rockzene előállítása a cél, ezt is kapjuk. Ezért könnyen fogyasztható – és számomra unalmas – az album. Csak átpörgetni volt türelmem. Egy-két érdekesebb számot találtam rajta, mint pl. a Coyote, Suzumebachi, Lullaby-III. Szerintem felejtős, sorry.

Kategória: JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

 1. Michiyo szerint:

  Én egy nagy B-T fan vagyok, és megkell mondjam kicsit bántott ez a vélemény. Persze tudom, hogy nem egyezhetnek sokszor a vélemények, de ha megnézzük ők a legkitartóbb együttes Japánban. Érdemes az összes albumot meghallgatni plusz koncertek, PV-ik, mert csak így lehet átfogóbban képet alkotni róluk.
  -Chimi

 2. harpo szerint:

  Részemről nagy a tisztelet a BT iránt, több mint húszéves pályafutás, nem semmi, és nem úgy néz ki, hogy abba akarnák hagyni.
  Én nem vagyok nagy fanjuk (de szeretem és elismerem őket), más japán zenekarok közelebb állnak a szívemhez, de az a kitartás és meg nem alkuvás, ami jellemzi őket, nagyra becsülendő, annál is inkább, mert sajnálatosan a mai fiatal japán rockzenész generáció (akik lassan 30 felé közelítenek), az utóbbi 2 évben igencsak mélyrerepülős teljesítményt nyújtanak, főleg az indie-ből majorrá váló zenekarok. Néhányuk inkább a megszűnést választotta, mint az ellaposodást, és bizony jól döntöttek (pl. a nagyszerű Rentrer En Soi), vagy új formációval próbálkoznak. Ami már nem megy, azt nem kell erőltetni.
  A BT-hez hasonló a Plastic Tree, akik tavaly voltak 15 évesek, ők még azok a néhány közül, akik most is kimagasló teljesítményt nyújtanak, sőt, talán jobbak, mint valaha. A BT régen izgalmasabbnak tűnt, mostanra elszűrkült kissé, de még mindig nagyon jól zenélnek és a kúlosság is megmaradt bennük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük