In Between Days

In Between Days (2006), koreai-usa-kanadai romantikus dráma. A Sundance filmfesztiválon mutatták be, ahol megnyerte a zsűri különdíját, aztán a Berlinálén a Fipresci Prize-t az új filmek versenyében. Az elsőfilmes rendezőnő, Kim So-yong idén készíti következő filmjét, Treeless Mountain címmel. Az In Between Days forgatókönyvét ő írta és férje, a producer, Bradley Rust Grey.

 

Ha már nemrég láttam Ang Lee első filmjét, amely egy kínai mester amerikai beilleszkedéséről szól, gondoltam, maradok a témánál, és láttuk ezúttal a koreai emigránsok életét. A filmet Torontóban forgatták, és bár frissen kitelepült koreai fiatalok vannak benne, témája sokkal inkább általános, a tinédzserkor és a korai szerelmek. Csonka család, egyedülálló anya neveli az álmodozós, elalvós tekintetű, kicsit pufi lányt (Kim Ji-seon), aki korához illően elhanyagolja a tanulást, és inkább legjobb barátjával (Taegu Andy Kang) lóg. A srác készpénznek veszi a szórakoztató társaságot, de csak a havert és nem a nőt látja a lányban, aki viszont szerelmes belé, és persze, féltékeny, mivel a fiút jobban érdeklik a menőbb, amerikanizálódott korai csajok. A színészeket is a környékről hozták, a srác torontói, a lány amerikai. Utóbbi szerintem nagyon jól játszott, vagy legalábbis jól illet rá a szerep, és egyszerűen bájos. A történetet egyszerűen és természetesen látjuk megelevenedni, a kamera néha úgy remeg, mintha mi fognánk. A rendezőnő saját életéből merítette az ihletet, tinikorában anyjával ők is Amerikába költöztek.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Éva szerint:

    Most néztem meg a filmet. Hiába vártam a nagy “durranást”, nem következett be. A film kezdetétől feszültség remeg a levegőben. S bár tudtam, hogy nem happy end-del fejeződik be, drámaibb megoldásra számítottam. Túl “egyszerűen” el lett simítva.

    Szerintem egy kicsit kifejezőbb arcjáték nem ártott volna…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük