On The Edge


http://www.imdb.com/title/tt0845464/

Hak bak do (2006), hongkongi akciódráma. Rendező: Herman Yau. Fsz.: Nick Cheung, Francis Ng, Anthony Wong, Rain Li.

Rendhagyó alkotás a mostanság divatos beépített rendőr témában. Éppen csak nem a beépítettség alatti izgalmas rabló-pandúr harcot és akciójeleneteket látjuk, hanem a lebukás utáni drámát, a későbbi beilleszkedés nehézségeit. A hangulat hasonlóan sötét, mint mondjuk az Infernal Affairs-ben, de itt nem romantikus búslakodás és melodráma van, hanem tényleg kilátástalan a főszereplő élete, és happy endre ne is számítsunk.

Harry (Nick Cheung) sikeresen zár le egy több éven át tartó ügyet, amely miatt beépített zsaruként sokáig a gengszterek világában élt, de mégsem maradéktalan az öröme. A hosszú évek alatt kialakított emberi kapcsolatok, barátságok, bajtársiasság megkérdőjelezhetővé teszi a számára, hogy melyik oldalon áll, és melyik a jó oldal. Ebben sokat segít, hogy a rendőrségnél kitüntetése ellenére szinte teljesen semmibe veszik, és mindenki gyanakodva tekint rá, még partnere (Anthony Wong) is. Gyakorlatilag bűnözőként kezelik, így aztán nem nagyon találja a helyét. Barátnője sem viseli simán a dolgot, és a rendőri munka ellátása is nehézségekbe ütközik így. A történetet a rendező az időben ugrálva, néha zavarosan meséli el, egyedüli kapaszkodónk, hogy a főhős a múltban még szőke volt. Hősök és megható tanulságok helyett a tragikus valóságot láthatjuk, mégis érdekes a film, és természetesen a fenti színészek is jót alakítanak, különösen Nick és Anthony Wong (mint mindig).

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. mortisamimiko szerint:

    nos.ezt a filmet mg nem láttam,pótolni fogom :)bár így leírás alapján tényleg kisértetiesen hasonlít a szigorúan piszkos ügyekre,ami zseniális.

  2. asiafan szerint:

    más annyira, hogy érdemes legyen megnézni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük