“Futottak még”

Mostanában elég sok filmet láttam, amiről már nem volt erőm, lelkesedésem írni, mert különböző mértékben csalódtam bennük. Most néhány mondatban összefoglalom eme – szerintem – kevésbé jól sikerült filmeket, hogy azért legyen róluk is valami. A szokásosnál is szubjektívebben.

 

High Voltage (HK, 1998)

http://www.imdb.com/title/tt0113144/
Donnie Yenes akciófilm, egyben a legrosszabb minőségű DVD, amit valaha láttam. Kábé, mint egy 20 éves VHS szalag, torz, hangos audió, szürke kép, kantoniul és német felirattal (amit nem is értek). Így aztán sokáig hánykolódott a polcon, amíg ráfanyalodtam. A minőséget leszámítva amúgy tűrhető akciófilm, egyszerű (bármilyen nyelven érthető) történet, vad, önfejű zsaruval, akinek együtt kell működnie a többiekkel a helyi gengek ellen, tanuvédelem, lövöldözés, bunyó. B-kategóriás film, borzalmas aláfestőzenével, de egynek elmegy.


Sympathy for Lady Vengeance
(Korea, 2005)

http://www.imdb.com/title/tt0451094/
Agyonmagasztalt, túlzottan is várt film Park Chan-wooktól (JSA, Oldboy, Sympathyy for Mr. Vengeance), de nekem sem jött be. Technikai bravúr, de üresen koppan, és inkább csak gyenge próbálkozás, hiányzik a forma mögül a tartalom. Baromi unalmas, bármikor abbahagyható, értelmetlen vacak. (Mint a címéből is kiderül, egy hölgy áll benne bosszút, de úgy tűnik, nemcsak az őt börtönbe juttató férfin, hanem a nézőkön is, ha-ha.)

 

Dragon Squad (HK, 2005)

http://www.imdb.com/title/tt0446313/
Executive producer: Steven Segal. Már ebből tudnom kellett volna… Kommandós-rendőrös akciófilm sok fiatal színésszel (legtöbbjük popsztár), plusz Sammo Hung. Szégyen, hogy egy ilyen filmben játszik. Borzasztó, űbergagyi. Az elején bemutattak egy tucat egyforma, stílustalan hőst, hogy “ex-vietnamese army sniper” meg “interpol cop former whatever”, kimerevítve, feliratozva, de hamar elvesztettem a fonalat. 10 percenként fejezetcímet is írtak a részeknek (pl. “the final battle”), nehogy a gyengébb képességű retardáltak hátrányba kerüljenek az átlagos retardált nézővel szemben. Sammo is pocsék, gáz, ahogy kinéz, lobog a pocakja, a szövegek meg szánalmasak. Ja, és unalmas is, nagyon.

 

The Myth (HK, 2005)

http://www.imdb.com/title/tt0365847/
Jackie Chan… A sztori zagyva és unalmas, a verekedés kevés és unalmas, poén nulla. A látvány nevetséges, a zene ócsaka és túlzottan érzelgős, és sok a kábel meg a greenbox. A Tuxedo es Medallion vonulatba illik a film, sajnos.


Seoul Raiders
(Korea-HK, 2005)

http://www.imdb.com/title/tt0455116/
Tony Leung, Shu Qi… Dögunalmas, bugyuta vacak. Időpocséklás. Nem tudom, Tony ennyi értékes filmszerep után miért megy el egy ilyenbe. Shu Qi meg valami hihetetlenül irritáló egy liba. Szupermenő szuperügynökök, pasik, csajok, erőltetett jópofizás a sztárok rajongóinak, nevetséges akciójelenetek. Olcsó, elszúrt próbálkozás a(z egyébként nem is rossz) Tokyo Raiderszről mégegy bőrt lehúzni.


Election
(HK, 2005)

http://www.imdb.com/title/tt0434008/
Johnny To értelmetlen, semmiről sem szóló, dögunalmas triádfilmjeinek legújabbja is kihúzta nálam a gyufát. Bár a szereplőgárda neves, és jól játszanak, különösen Simon Yam, ez nem menti meg a filmet. Egy szervezett bűnözői csoport demokratikus vezetőválasztásáról szól, hatalmi harcokkal, miközben követhetetlen, hogy ki kivel van és miért. Mivel sem a szereplőkkel nem lehet azonosulni, karakterek alig vannak, sem a sztori (hiánya) nem ragad magával, ezért aztán izgulni sincs kiért, miért. Semmit nem nyújt a film, amiért érdemes végigszenvedni, egyedüli érdeme, hogy csak másfél órás. Soha többé Johhny To.

Kategória: FILM | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

 1. manu szerint:

  Nekem tetszett a SFLV! Üssetek!!! :)

  Annyian lehúzták, hogy sokkal rosszbbra voltam felkészülve, ill. emellé társult az a sikerélmény, hogy végre lejátszható verzióhoz sukerült jutnom.

 2. asiafan szerint:

  Hát, én is eleve rosszra számítottam. Ahhoz képest…

 3. stier szerint:

  Nekem a Myth tetszett. Lehet hogy ennyire elvetemült Chan rajongó vagyok… :(

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük