Ayumi Hamasaki

Míg BoA munkásságának élvezetéhez meglátásom szerint hozzátartoznak a táncos videoklippek, addig Ayumi a zenéjével és karizmájával nyugodtan lehetne akár ronda is. Nem az.

Ayu ’79-ben született, és elég vadóc gyerek volt, az iskolából is kicsapták. Modellkedni próbált, de alacsony volt, inkább klubokban táncolt, lófrált Tokyoban, amikor egy karaoke alkalmával felfedezték. Énektanárhoz küldték, de oda se járt el, a tanulást csak egy sokkal lazább környezetben kezdte el, amikor New Yorkba küldte a manager. Hamar kiderült, hogy okos, és ő lett szinte az egyetlen női sztár akkoriban, aki saját maga írta a dalszövegeit. 20 évesen kiadott első lemeze hamar platina lett, és a siker azóta is csak folytatódik. A sikerrel együtt megszaporodtak körülötte a hatalmas reklámszerződések is, hatalmas összegekkel, és a lemezeladások is milliósak. Turnék, dvdk, hitsongok, folyamatos jelenlét a toplisták élén jellemzi pályafutását mind a mai napig. Egyik legutóbbi (37.) kislemeze, a Heaven szintén a listák élén végzett, és nagyon jó, a címadó dal az alább említett Shinobi film soundtrackjéről van. November végén pedig megjelent a 38. single is, Bold & Delicious / Pride címmel. Következő, 8. nagylemeze – (miss)understood – újév napjára várható. Linkek:

hivatalos japán oldal: http://www.avexnet.or.jp/ayu/
fansite angolul: http://www.ayumi-hamasaki.org/
egy másik: http://ayudynasty.inc.md/, sok fotó:
http://pictureshq.net/slideshow.php?set_albumName=ayumi_hamasaki
klippek: http://www.youtube.com/results.php?search=ayumi

Kategória: CELEB, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 7 hozzászólás érkezett

 1. Antibaby szerint:

  azt hiszem, erről a lányról láttam egyszer egy összeállítást a neten, ahol bemutatták, mennyi helyről lop.Hogy a klipjei, a fotói, a ruhái nagyon hasonlóak, mint a pár hónappal korábbi amerikai produkcióké.

 2. asiafan szerint:

  Nem tudok ilyesmiről… A pop műfajban nincs új a nap alatt, de amit eddig hallottam, az nem emlékeztett másokra.

 3. ae szerint:

  ránézésre meg mertem volna esküdni, hogy ez a kiscsaj játszik a dollsban, de nem… hanem ő:

  http://us.imdb.com/name/nm0297906/

 4. Hc szerint:

  Hi all.
  Jó a blog!
  Nekem ő a kedvencem. Rengeteg cuccom van tőle. :)
  Írhatnál még róla többet is!
  Előre is thx
  Bye

 5. asiafan szerint:

  köszi. folytatások jövőre..

 6. Hc szerint:

  BUÉK! :-)))

 7. tamás szerint:

  sziasztok
  nekem is ayu a kedvecnem miatta kezdtem el japánul tanulni :) de nem vettem észre hogy lop egyáltalán nem sőt saját maga tervezett ruhákba lép fel és a klippek is abban vannak a ruhamárkája japánban már elengedhetetlen egy mai fiatal lány szekrényében mostanság férfi ruhákat is tervez :) mtrlg a ruhamárka címe

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük